Tuotekehitys ja tuotanto

Tuotantolaitokset

Itä-Suomessa, luonnonkauniissa Heinäveden kunnassa sijaitsevat tuotantolaitoksemme. Ne työllistävät noin 50 henkeä ja ovat paikkakunnalla suurin teollinen työnantaja.

Valmistamme vuosikymmenten kokemuksella kosmetiikka- ja hygieniatuotteita, autonhoitotuotteita, kasvinsuojeluaineita, tuhoeläinten torjunta-aineita, pesu- ja puhdistusaineita ja etikoita. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat XZ, LV, Herbina, Ainu, Oxygenol, Tummeli, Lasol, Korrek, Heti, GreenCare ja Rajamäen tuoteperhe.

Investointien ja kehitysprojektien vuosi

Vuonna 2016 tuotantolaitoksilla toteutettiin uusia investointeja ja kehitysprojekteja ympäristön kuormittamisen vähentämiseksi, tuotannon tehostamiseksi sekä työhyvinvoinnin kehittämiseksi.

Vuoden 2016 merkittävin investointi oli uusi pussipakkauskone. Tuotantolaitosten palavien nesteiden pussipakkauslinja on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Sen ansiosta esimerkiksi Suomen suosituin lasinpesuneste Lasol sekä autonhoitobrändi Korrek uudistivat pakkauksiaan ympäristöystävällisemmiksi. Uudet Lasol- ja Korrek-pussipakkaukset ovat helposti kierrätettäviä ja tuottavat jopa 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot.

Keskeisin painopisteemme vuonna 2016 oli tuotantotehokkuuden ja ergonomian kehittäminen. Toteutimme työtapoja, yhteistoimintaa ja ammattitaitoa kehittävän projektin. Tehtaiden tuotantolinjoilla tehtiin havainnointitutkimukset, joiden pohjalta kehitys- ja parannuskohteet määräytyivät. Projektin toteutus toi uudistuksia toimintaamme ja projektissa käytettyä havainnointimenetelmää voidaan hyödyntää tulevina vuosina.

Käynnistimme tuotantolaitoksilla myös kehitysprojektin jätevesien käsittelyn tehostamiseksi. Projektin tavoitteena on tehostaa tehtaiden pesuvesien käsittelyä niin, että jätevesimäärät vähenevät ja entistä pienempi määrä pesuvesistä päätyy käsiteltäväksi vaarallisena jätteenä. Projekti toteutetaan yhdessä Savonia-ammattikoulun kanssa ja jatkuu vuonna 2017.