Tuotekehitys ja tuotanto

Tuotekehitys

Berner Oy on yksi Suomen johtavista brändituotteiden valmistajista. Kotimainen tuotekehitys ja tuotanto ovat vahvuuksiamme, ja uskomme, että myös asiakkaamme arvostavat kotimaista, laadukasta ja vastuullista tuotantoa.

Bernerillä on ollut omaa tuotekehitystä 1950-luvulta lähtien. Sen tuloksena kehitettyjä tuotemerkkejä ovat muun muassa XZ-hiustenhoitosarja, LV- ja Herbina-hygieniasarjat, Lasol- ja Korrek-autonhoitosarjat, Heti-puhdistustuotteet ammattilaisille sekä Desinfektol- ja LV-desinfektioaineet. Tuotteet kehitetään Helsingissä Herttoniemessä sijaitsevassa tuotekehitysyksikössä ja valmistetaan Heinävedellä.

Vastuullista tuotantoa alusta loppuun

Vahvan osaamisen pysyminen Suomessa on Bernerille tärkeää. Hyödynnämme tuotekehityksessä ja tuotannossa paikallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, jolloin kuljetusmatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Kotimaisella tuotannolla on myös merkittävä vaikutus työpaikkojen ja ammattitaidon säilyttämisessä Suomessa.

Takeena toimintamme vastuullisuudesta on laatu- ja ympäristösertifikaatti. Annamme Bernerillä suuren arvon sille, että tuotanto säilyy suomalaisissa käsissä, sillä silloin voimme olla tiiviisti mukana koko prosessissa ja työllistää myös pienemmillä paikkakunnilla. Haluamme tarjota suomalaisille vain parasta, ja tämän lupauksen edellytyksenä on, että valvomme tuotteidemme laatua aina tuotekehityksestä kuluttajalle saakka.

Panostamme vihreään kemiaan

Vuonna 2016 aloitimme uuden, jatkuvan projektin vastuullisuuden edistämiseksi kosmetiikan tuotekehitystyössä. Haluamme hyödyntää kosmetiikassa enemmän luonnosta saatuja raaka-aineita. Usein on kuitenkin liian vähän tietoa raaka-aineesta, jotta voisimme todeta sen olevan turvallinen kosmetiikassa. Tavoitteena on selvittää tarkemmalla tasolla millä kriteereillä luonnonraaka-aineet ja elintarviketeollisuuden sivuvirrat voidaan hyödyntää turvallisesti kosmetiikassa.

Ympäristöasioiden huomioiminen on ollut yrityksemme dna:ssa jo alusta lähtien. Oman tuotekehityksemme XZ-hiustenhoitotuotteiden tarina on alkanut luonnonöljyjen hyödyntämisestä hiustenhoidossa. Projektin painopistealue ei siis ole yrityksessämme uusi, mutta nyt haluamme tehostaa innovaatiotoimintaamme vihreän kemian saralla entisestään ja etsiä uusia kiertotalouden ratkaisuja.

Kotimaisen tuotekehityksen uutuuksia

Vuoden aikana kehitimme ja lanseerasimme useita uutuustuotteita suomalaisten kuluttajien tarpeisiin. Uutuuksissa huomioitiin muun muassa herkän ihon erityistarpeet, suomalaisten hiusten hyvinvointi ja hyödynnettiin pohjoisen luonnon raaka-aineita. Panostimme myös elintarvikkeiden luomutuotantoon. Uutuuksista löytyy lisätietoja liiketoiminta-alueet -osioista.

Luomutuotanto

Vuonna 2016 Bernerille myönnettiin luomutodistus, jonka mukaan voimme pakkaamisen lisäksi myös valmistaa luonnonmukaista etikkaa perinteisellä käymismenetelmällä. Haluamme valmistaa väkiviinaetikkaa sekä ammattilaisille että kuluttajille kotimaisesta viljasta.

Autonhoito

Vuonna 2016 Korrek toi kuluttajien ulottuville uudenlaisen tavan suojata auton ulkopintoja. Korrek Pro -sarja kehitettiin vastaamaan kuluttajilta tulleeseen haasteeseen helpottaa auton maalipinnan suojaamista. Tuotesarjan tuotteet pohjautuvat täysin uudenlaiseen teknologiaan, joka mahdollistaa keraamisen ohutkalvopinnoitteen (Thin Film Coating) tekemisen kotioloissa. Korrek PRO -tuotteet on kehitetty, testattu sekä valmistettu Suomessa. Korrek Pro -tuotteet ovat kestäviä sekä erittäin helppo- ja nopeakäyttöisiä. Sarjan uutuustuotteet ovat Kestopinnoite ja Viimeistelyaine sekä käyttövalmis Korrek Pro TFC Lasinpesu -20 ℃.

Heinäveden tehtaille toteutettiin uusia pakkausteknologian investointeja. Uusi palavien nesteiden pussipakkauslinja on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Samalla Suomen suosituin lasinpesunestemerkki Lasol laajeni käyttövalmiilla, pussipakatulla lasinpesunesteellä. Uudet Lasol-pussipakkaukset ovat helposti kierrätettäviä ja tuottavat jopa 65 prosenttia vähemmän jätettä kuin tavalliset muovipullot.

Ammattipuhdistukseen

Vuonna 2016 lanseerasimme useita HETI-puhdistusaineita ammattikäyttäjille. Uutuuksilla on Joutsenmerkki ja allergiatunnus. Tuotteet sopivat erityisen hyvin hajusteherkille käyttäjille. Kehitimme myös joutsenmerkityt puhdistusaineemme vastaamaan uusia Joutsenmerkin kriteereitä.

HETI-tuotesarjaan lanseerattiin nopeatehoinen HETI jälkidesi, joka varmistaa hygieenisen lopputuloksen. HETI jälkidesi on kehitetty ennaltaehkäisemään mikrobien leviämistä puhtailla pinnoilla ja tuote tehoaa mm. norovirukseen minuutissa.