Liiketoiminta-alueet

Tytäryhtiöt

Bröderna Berner Handels AB

Tytäryhtiömme Ruotsissa on Bröderna Berner Handels AB. Tytäryhtiöllä on kaksi yksikköä: Gullviks, jonka tuotteita ovat kasvinsuojeluaineet, lannoitteet ja siemenet, ja Berner Medical, joka toimii terveydenhuollon alalla.  Myyntiorganisaatiomme kattavat koko Ruotsin ja pääkonttori sijaitsee Malmössä. Bröderna Berner Handels AB:lla on ISO 9001 -laatusertifikaatti.

Kasvinsuojelu, lannoitteet ja siemenet

Gullviks on keskittynyt suoraan maatiloille myytävien kasvinsuojeluaineiden, lannoitteiden, siemenien, lehtilannoitteiden ja metsänhoidossa käytettävien tuotteiden vähittäismyyntiin.

Gullviksin asiantunteva ja erikoistunut henkilöstö ja kauppatapa ovat saavuttaneet asiakkaiden vahvan luottamuksen. Vuonna 2016 vahva yhteistyö ruotsalaisten viljelijöiden kanssa jatkoi kasvuaan. Myös lannoitteiden myynti kasvoi entisestään.

Gullviks.se

Berner Medical

Berner Medicalin tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Ansell-leikkauskäsineet, Harry Holms -telineet ja Bode Chemie -desinfektioaineet. Yksikkö tunnetaan laadukkaista merkkituotteistaan ja sen asema markkinoilla on edelleen vahvistuva.

Berner Medicalin myynti on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Hyvä tulos perustuu kustannustehokkaaseen organisaatioon. Tulevaisuudessa myynnin kasvua haetaan myös tuotevalikoiman laajentamisella ja organisaation vahvistamisella. Vuonna 2016 synteettisten leikkauskäsineiden myynti kasvoi merkittävästi uuden sopimuksen johdosta. Vuoden aikana olemme aktiivisesti varmistaneet myös maahantuomiemme tuotteiden vastuullisuutta.

Bernermedical.se

Baltian toiminnot

Maatalousliiketoiminnassa toimimme Dow Agrosciences’n ja Dupont Agron paikallisena organisaationa kaikissa kolmessa Baltian maassa. Edustuksessamme on myös Nisso Chemicalsin ja Indofil Industries Netherlands B.V:n tuotteita.

Vuosi 2016 oli tavallista vaikeampi maataloudelle ja erityisesti kasvinviljelylle osittain johtuen halvoista maailmanmarkkinahinnoista sekä epäedullisista sääolosuhteista. Syksyllä kylvettyjen viljelykasvien talvehtiminen oli paikoin heikkoa tammi-helmikuun pakkasjakson vuoksi. Varsinkin Virossa syysviljelykasvit kokivat pahoja vaurioita. Alkukesän kuivuus hidasti keväällä kylvettäviä viljelykasveja itämistä ja heikensi myös talvehtineiden syysviljelykasvien kasvua. Myöhemmin kesällä runsaat sateet viljan tähkäasteella laskivat puitavan viljan laatua, jolloin sekä määrä että laatu jäivät heikoksi.

Berner Eestin kasvinsuojeluaineiden myynti kehittyi positiivisesti vuonna 2016 huolimatta haasteellisista sääolosuhteista. Mahdollisuuden kasvuun antoivat vuonna 2015 lanseerattujen tuotteiden myynninlisäys ja tiivistynyt yhteistyö avainasiakkaiden kanssa. Lisänsä toivat myös uudet asiakkaat.

Vuonna 2014 Berner osti liettualaisen UAB Kruzas Nordic Cosmetics Distribution -yrityksen. UAB Kruzas Nordic Cosmetics Distribution muutti nimensä Berner Lietuvaksi muiden Bernerin Baltian yhtiöiden tapaan. Berner Lietuvan liikevaihto kasvoi vuoden 2016 aikana tasaisesti edellisvuoden 9 miljoonasta eurosta noin 9,5 miljoonaan euroon.

Berner Lietuva teki sopimuksen Pierre Fabre Dermo Cosmeticsin kanssa yrityksen brändien – Avenen, Rene Furtererin, Kloranten, A-Derman, Ducray:n ja Dexerylin – jakelusta Liettuassa ja aloitti toiminnan PFDC Baltic HUB:ina Latviassa ja Virossa. Yritys solmi myös sopimuksen Weledan kanssa brändin jakelusta Latviassa.

bernerbaltic.com