Liiketoiminta-alueet

Viljelijän Berner

Viljelijän Bernerin asema suomalaisessa maatalouskaupassa on vahvistunut haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Uusi suoramyyntiin perustuva toimintamallimme on osoittanut vahvuutensa muuttuvassa maatalouskaupassa.

Maatalouden tuotantopanosten kokonaismarkkinat laskivat vuonna 2016 lannoitteiden ja polttonesteiden maailmanmarkkinahintojen perässä. Myös suomalaisten viljelijöiden haastava taloudellinen tilanne on vaikuttanut maatalouskaupan kehitykseen. Toisen täyden toimintavuoden aikana olemme laskevista markkinoista huolimatta onnistuneet kasvattamaan Viljelijän Bernerin myyntiä kaikissa tuoteryhmissä. Olemme vakauttaneet asemaamme markkinoilla ja saavuttaneet myynnille asetetut tavoitteet.

Asiakasmäärämme kasvoi vuoden 2016 aikana merkittävästi ja onnistuimme tuomaan uuden tehokkaamman kauppamallin entistä useamman viljelijän ulottuville. Verkkokauppamme otettiin erittäin aktiivisesti käyttöön ja olemme saaneet sen kautta runsaasti lisää asiakkaita. Jatkoimme ParasSato -suunnittelutyökalun kehittämistä ja toimme siihen merkittäviä lisäominaisuuksia.

Tuotevalikoimamme kehittyi monipuolisemmaksi ja pystyimme palvelemaan asiakkaitamme aikaisempaa paremmin. Kasvinsuojelussa saimme merkittäviä tuoteuutuuksia, kuten Amistar Xtra, Lancelot Classic sekä MonAmi. Lannoitekaupassa olemme kasvattaneet Yaran peltolannoitteiden myyntiä merkittävästi ja vahvistaneet valikoimaamme useilla GreenCare Pro -erikoislannoitteilla. Ammattinurmikot –liiketoiminnassa uudistimme tuotevalikoimaamme lannoitteissa sekä kasvinsuojeluaineissa.

HL-Vihannes -liiketoiminnan integrointi vuoden 2016 aikana osaksi Viljelijän Berneriä onnistui hyvin. Ammattipuutarha-asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä valikoimamme monipuolistumiseen ja asiantuntemuksemme laajentumiseen puutarhaviljelyn siemeniin sekä tarvikkeisiin. HL-Vihanneksen hyvä toimitusvarmuus on parantunut logistiikkakeskuksemme ansiosta entisestään. Jatkossa pystymme hyödyntämään organisaatioiden yhdistymisestä saatuja synergiaetuja sekä myynnissä että tuotehallinnassa.