Liiketoiminta-alueet

Pro

Asiakkaitamme ovat laboratoriot, yliopistolliset sairaalat ja keskussairaalat sekä eläinten hyvinvoinnin ja puhtauden ammattilaiset.

Tunnetuimpia oman tuotantomme tuotemerkkejä ovat HETI, Dilutus, Desinfektol, LV, Servant ja Provisor. Tunnetuimpia maahantuomiamme tuotemerkkejä ovat puolestaan Ansell, Hill’s, KLS Martin, Omron, Scanlan, Teleflex Medical, Wetrok, Comac, PAC, Lauda, FOSS, Shimadzu ja Beckman Coulter.

Laboratoriot

Laboratorioliiketoiminnassamme vuoden 2016 merkittävimpänä muutoksena oli Ordior Oy:n liiketoimintojen ostaminen Yliopiston Apteekilta marraskuun alussa, mikä nosti meidät Suomen ja Viron johtavien laboratoriotoimittajien joukkoon. Liiketoimintakaupassa Suomen organisaatioomme siirtyi yli 20 laboratoriolaitemyynnin ja huoltotoimintojen asiantuntijaa, ja Viroon kuusi.  Kaupan mukana tuotevalikoimaamme tuli myös merkittävät laboratorioalan toimijat, FOSS, Shimadzu ja Beckman Coulter, sekä suuri määrä muita toimijoita. Uudella organisaatiollamme pystymme palvelemaan laboratorioasiakkaitamme hyvin laajalla tuoteportfoliolla ja tuottamaan lisäpalveluja mm. koulutusten muodossa.

Terveydenhuolto

Oman tuotannon tuotteille, kuten LV:lle ja Desinfektol-sarjalle, vuosi 2016 oli myynnillisesti ja tuloksellisesti erittäin hyvä.

Alkuvuonna aloitimme terveysteknologian puolella yhteistyön kahden suomalaisen Start up-yrityksen, Bindexin ja Sooman kanssa. Bindex osteoporoosimittauslaite nopeuttaa osteoporoosiriskin selvittämistä ja laskee merkittävästi diagnosointikustannuksia. Sooma tDCS puolestaan on tehokas ja erittäin helppokäyttöinen hoito masennukseen. Sooman laitetta voidaan käyttää lääkehoidon ja muiden neuromodulaatiohoitojen korvaajana sekä niiden kanssa yhdessä.

Huhtikuussa Ansellin leikkauskäsineisiin saatiin uusi, innovatiivinen pakkaus, Smart Pack, joka vähentää selvästi käsineiden varastointiin tarvittavaa tilaa sekä pakkausjätettä.

Puhtaus

heti_spray_ryhma

HETI-tuotesarjamme jatkoi uudistumistaan vuonna 2016, ja laajeni puhdistusaineissa merkittävästi. Valikoimaan tulivat mm. käyttövalmiit ja turvalliset Spray-tuotteet. Kasvatimme lisäksi ympäristö- ja allergiaystävällisten tuotteiden valikoimaamme uusilla, joutsenmerkityillä ja hajusteettomilla siivous- ja keittiötuotteilla. Loppuvuodesta HETI-tuotteidemme etiketit täydentyivät myös asiakkailta tulleen idean perusteella QR-koodeilla, joiden avulla tutustuminen käyttöohjeisiin ja käyttöturvatiedotteisiin on vaivatonta. Keittiöihin ja terveydenhuoltoon erinomaisesti soveltuva HETI jälkidesi varmistaa hygienisen lopputuloksen ja toimii tehokkaasti mm. norovirukseen.

Loppuvuoden aikana muutimme siivouskoneiden toimintamallia, ja teimme sopimukset viiden eri puolella Suomea toimivien yhtiöiden kanssa vieden huoltotoiminnat lähemmäksi asiakasta mahdollistaen nopeamman palvelun.

Eläinten hyvinvointi

hills

Eläinklinikoiden laitekauppa oli vilkasta, GE:n ultraäänilaitteet ja Companion terapialaserit löysivät tiensä usealle uudelle klinikalle. Euroopan ensimmäiset Companion CRT-laitteet myytiin Bernerin toimesta kahdelle eläinklinikalle.

Hill’s-tuotesarja sai kaksi tärkeää uutuutta. Hill’s Derm Defence, terapeuttinen ruokavalio, on kehitetty vähentämään koiran allergisia oireita. Syksyllä lanseerattiin lemmikin elinikää ja elämänlaatua parantamaan ja Hill’sin monivaikutteisten ruokavalioiden valikoimaa täydentämään Hill’s k/d+Mobililty.